Kalıcı Güzelliği ŞİVA’da keşfedin..!

Alexandrite lazerler uzun zamandır epilasyon amacı ile kullanılan lazerler teknolojisidir. Bu lazerler sadece açık cilt rengine sahip kimselerde kullanılabilirler. Koyu cilt renklerinde kullanımı önerilmez. Alexandrite lazer teknolojisi kullanımı pratik lazerlerdir. Önemli avantajı uygulama alanındaki kılların hemen yüzeyden temizlenmesi sayesinde uygulama alanında uygulama sonrası kıl kalmaz. Bir miktar tüy uzar gibi olur ve dökülür. Ağrısı en az lazer epilasyon tipidir.

Alexandrite lazer teknolojisi bazı bölgelerde kullanımı da önerilmez. Bunların başında yüz bölgesi gelir. Yüz ve boyun bölgesinde alexandrite lazer epilasyon uygulama sonrasında ince tüylerde artış olabilir. Bu önemli ve korkulan yan etki gerçekleşirse durum lazer yapılmadan öncekinden daha kötü olur. Bu yan etki kimde ve nasıl ortaya çıkar bilinmemektedir. Bu nedenle yüz, boyun ve sırt bölgesinde alexandrite lazer epilasyonu önermiyoruz.

Alexandrite lazer ciltte derinlikten çok melanin ismindeki boya maddesi üzerinden etkidiğinden sırt ve kol bölgesi tüylerinde başarısı azdır. Bazen de burada da tüy artışı yapabilir.
Alexandrite lazerler koyu tenlilerde ve bronz kişilerde de kesinlikle kullanılmaz.

Alexandrite Lazer Teknolojisi

*Sadece açık cilt tiplerinde kullanılabilir.
*755 nm dalga boyunu içeren lazerdir
*Melanin emilimi ya da absorbsiyonu çok iyidir. Bu nedenle melanin üzerinden etki ettikleri söylenebilir.
*Ciltte lekelenme ihtimali Ruby lazerden azdır. Fakat bu lazer sistemi de koyu tenlilere ruby lazerler gibi uygulanmamalıdır. Bronz tende de uygulama kesinlikle önerilmez.
*Soğutma ve pulse süresinin uzatılması yan etki ihtimalini azaltsa da etkinlik koyu tenlilerde düşüktür. Yan etki ihtimali yüksektir. Koyu tenlilerde diode ya da nd yag lazer önerilir.
*Hızlı bir lazerdir. Uygulaması bu nedenle kolay ve pratiktir.
*Klinik çalışmalar Ruby lazer kadar etkili olduğunu göstermektedir.
*Uzun zamandır kullanılan ve etkinliğini ispatlamış bir lazerdir.
*Uygulamadan hemen sonra kılların yüzeyden yok olması bir avantajdır.
*Bu sebeplerle birçok merkez ve hasta tarafından tercih edilen oldukça popüler bir lazerdir.
*Bu lazer tipi derin yerleşimli sırt tüylerinde omuz ve kol tüylerinde başarısı düşük bir lazer tipidir.
*Alexandrite lazerler ince yüz tüylerinde artış yapabilir bu nedenle kişi beyaz tenli bile olsa alexandrite lazer yüz bölgesine uygulanmamalıdır
*Etkin dozlar için yüksek doz kullanılması gerektiğinden koyu tenlerde tercih edilmez. Pulse süresini aşırı arttırmak ise etkinliği azaltır.
*Sonuç olarak alexandrite lazerler doğru yerde ve doğru dozda kullanımında etkili ve yan etkisi az lazerler iken amatör merkezlerin elinde problemli bir lazer haline gelebilir.

Alexandrite lazerin size uygun olup olmadığına ön görüşmede oktorlar karar vermelidir. Biz burada alexandrite lazerler için genel kurallardan bahsederek sizin kafanızda genel bir bilgi oluşturmak istedik.

Alexandrite Lazerler Hangi Durumlarda Uygulanamaz?

Alexandrite lazerler dalga boylarının kısa olmasından dolayı ciltte derine inmez. Bu özellikleri nedeniyle derin yerleşimli kıllarda etkileri zayıftır. Vücudumuzda sırt, kol ve yüz kılları diğer kıllara göre daha derinde yerleşirler. Bu nedenle bu bölgelerde alexandrite lazerleri önermiyoruz.

Alexandrite lazerleri yüz ve boyun bölgesinde kullanımı da önerilmez. Bunun nedeni ise işlem yapılan alanda bulunan ince ayva tüylerinde artışa sebep olmasıdır. Bu tüyler kıl haline gelir. Fazlaca uzamaya başlar. Yani epilasyon amacıyla yapılan bu işlem ters etki ile indüksiyon ile sonuçlanır.

Alexandrite lazerlerin tüylerde yaptığı bu tetikleyici etkisinin nedeni henüz çözümlenmemiştir. Hatta yapılan alanın yanında da çıkması enteresan bir durumdur. Tüyler tetiklendiğinde tedavisi zordur. Birçok seans yapılsa bile faydalı olmayabilir. Alexandrite lazerlerin yaptığı bu yan etki oluşmuş ise bir süre ara verip Nd-yag lazerlerin kullanılabileceğine inanıyoruz. Fakat bu tedavinin işe yarayacağının garantisi verilemez. Alexandrite lazerlerin kullanılamadığı başka bir durumda koyu tenli kişilerdir. Koyu tenlilerde Alexandrite lazerin uygulanamayacağı çok nettir.

Alexandrite lazer uygulanan bir kimse bronzlaşmış ise alexandrite lazer yine aynı sebeplerle uygulanmamalıdır. Kişinin bikini izine bakarak açılıncaya kadar beklemek gerekir. Aksi halde kabuklanmalara, yanıklara ve lekelenmelere neden olunabilir.

Teknolojisi

Alexandrite lazerler tüm lazerlerin genel teknik özelliklerine sahiptir. Lazer aletinin içindeki iki adet lambada lazer enerjisi üretilir. Bu teknolojiye flash lamb teknolojisi denmektedir. Üretilen lazer enerjisi birtakım ayna düzenekleriyle toplanır. Lazer ışınlarının en temel özelliklerinden biri birbirine paralel hareket eden ışın demetlerini içermesidir. Alexandrite lazerlerde böyledir.

Aynalar yardımı ile toplanan lazer ışınları fiber kablo ismi verilen özel bir kablo ile handpiece denen bir el aletine aktarılır. Bu el aleti ile kullanıcı lazer ışınlarını kontrol eder. Yani istediği yere istediği kadar ve hızda atış yapabilir.

Lazer dozu epilasyonda önemli bir parametredir:

Lazer dozu epilasyonun etkinliğini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Lazer dozunun yüksek olması etkinliği arttırır. Fakat yüksek lazer dozları cilde zarar verebilir. Bu nedenle lazer dozlarını cilt tipine göre dermatoloji uzmanları ayarlarlar. Uzman ve lazer konusunda tecrübeli kişilerin bu uygulamaları yapmaları bu nedenle önemlidir.

Lazer pulse süresi

Pulse süresi lazer enerjisinin ne kadar bir zaman aralığında verileceğini ifade eden bir parametredir. Koyu cilt yapısında olanlarda bu pulse süresi arttırılır.

Uygulama Prosedürü

Alexandrite lazer epilasyon uygulamasından önce doktorlar görüşme sırasında cilt ve kıl yapısının bu lazere uygun olup olmadığına bakarlar. Alexandrite lazere uygun iseniz doz ayarlaması size özel tayin edilerek uygulamaya başlanır. Uygulama öncesinde bölgeye ağda yapmamış ve cımbızla almamış olmanız gereklidir. Bölgedeki kıllar traş makinesi ile kısaltılır. Bölge kozmetiklerden ve parfümlerden silinerek temizlenir. Daha sonra doktorlar isterlerse test atışı yaparak etkinliği ve ciltte oluşan raksiyonu 15 dakika kadar sonra değerlendirirler.

Alexandrite lazerlerin başlık çapları 14–16–18 mm dir. Yani üç farklı başlık vardır. Bu başlıklardan en çok 16-18 mm olanı kullanılmaktadır.

Bu uygulama sırasında başlığın alanı kadar olan alandaki tüm kıllar her atışla taranmış olur. Alexandrite lazerlerle uygulama yapılan bölge tamamen taranır.

Her atışta bölgedeki kılların yandığı gözlenir. Bu esnada iğne batması gibi geçici bir ağrı duyulur. Cihazlarda bulunan soğutma sistemleri ve extra soğutmalarla bu his azaltılır. İşlem yapılan alanlarda oluşan hafif kızarma ve kıl köklerinde kızarma ve şişme normaldir. Lazerin etkinliğini gösterir.

İşlem sonrası fazla kızarıklık oluşursa extra soğutma yapılması faydalı olur. Lazer epilasyon uygulanan alan nemlendirici kremlerle nemlendirilir.